project detail header
project detail mobiele header

Doorfietsroute Gouda - Bodegraven

Fietsprojecten

Betere fietsverbindingen zorgen ervoor dat mensen sneller de fiets in plaats van de auto pakken. Dit is goed voor de gezondheid en het milieu. Een goed fietspad maakt het ook aantrekkelijker om te fietsen. De doorfietsroute Bodegraven-Gouda zorgt voor een goede en veilig route tussen Bodegraven en station Gouda. Deze route heeft nu nog fietspaden die te smal zijn met onveilige plekken. Zo wordt het fietspad langs de Bodegraafsestraatweg verbreed van 3 naar 3,5 meter. De doorfietsroute is onderdeel van het pakket maatregelen voor Beter Bereikbaar Gouwe.  

 

Belangrijkste momenten:

De doorfietsroute bestaat uit verschillende onderdelen. Al die verschillende onderdelen hebben een andere planning. Het onderdeel langs de Bodegraafsestraatweg wordt gelijk uitgevoerd met het  ophogen van de straat. Het gedeelte langs de Thorbeckelaan wordt pas na 2032 aangepast, wanneer de Thorbeckelaan eenrichtingsverkeer is. Het gedeelte van de doorfietsroute langs de Ridder van Catsweg valt samen met het ophogen van een straat. Dit wordt in het derde kwartaal van 2024 gedaan.

 

Wat wordt de toekomstige situatie? 

We gaan bestaande fietspaden op onderdelen verbeteren en met elkaar verbinden. Bijvoorbeeld nieuw asfalt aanleggen, het pad verbreden en voorrang geven aan fietsers waar dat kan.  

 

Start project:

2024 kwartaal 3

Looptijd:

6 maanden

Status:

Onderzoeksfase

Wijk:

Plaswijck, Ouwe Gouwe

Dit project draagt bij aan

Veiligheid: Een veilige fietsroute voor fietsers.
Gezondheid: 
Draagt bij aan meer gebruik van de fiets. Daardoor komen er minder autogassen vrij.  Ook is fietsen gezond en zorgt het voor meer beweging.
Aantrekkelijkheid: Een aantrekkelijke groene fietsroute.
Duurzaamheid: Draagt bij aan meer fietsgebruik.

Meer informatie

Fietsprojecten