Digitale Toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat websites waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust zijn voor iedereen. Dat betekent vooral het volgende:

  • de webpagina’s zijn zo geschreven dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat er staat;
  • video’s voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken;
  • de website is met elke computer, tablet of smartphone te gebruiken.

Nalevingsstatus

www.gouda-goedopweg.nl is een nieuwe website. Deze nieuwe website moet voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Daarom is de gemeente op zoek naar een onafhankelijke externe toetser. Zodra de website is getoetst, wordt in de toegankelijkheidsverklaring aangegeven wat de testresultaten zijn. 

 

Feedback en contactgegevens

Sommige content is nog niet digitaal toegankelijk. We bieden de mogelijkheid om deze content op verzoek toegankelijk(er) te maken. Loop je tegen een probleem met toegankelijkheid aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Geef het aan ons door via gemeente@gouda.nl. Vermeld de link naar de pagina waar je het probleem bent tegengekomen.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Binnen 5 werkdagen krijgt u een ontvangstbevestiging. We informeren u over de voortgang en de uitkomst. Binnen 3 weken is uw verzoek afgehandeld.
 

Meer informatie

Op de website Digitoegankelijk staat meer informatie over digitale toegankelijkheid.

Handhavingsprocedure

Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kan je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.